Nejnovější recenze ze sekce Zvukové karty
- nejlepší malá zvukovka na trhu
- Skvěle vylepšil zvuk sestavy
- Příjemná cena za DAC s čipem AK4499EX
- Trochu jsem bádal při nastavení

AlzaPower USB-A 4030
Přidáno: 9. července 2025
(naposledy upraveno 9. července 2025)
Zakoupeno v Alza.cz
- Levnější řešení, když přestane hrát zvuk do sluchátek.
- Dobrá cena
Ještě jsem nestačil plně vyzkoušet protože jsem neměl všechny kabely, ale i přes sluchátka telefonu šlo použít efekty na elektrické kytaře
- dobrý zvuk
- slušná cena
Poměrně kvalitní DA převodník, který udělá z RPi Hi-Fi hrajítko s RCA výstupy. Cena je proti JustBoom nebo HifiBerry příznivější.
Splňuje vše, co jsem očekával.
Funguje dobře.
- jde o zvukovou kartu s výstupem na monitory
- O žádných nevím
Potřeboval jsem signál z pedalboardu převést do PC kde mám nainstalovaný Acoustica Mixcraft. Vše funguje bez problémů. Acoustica M-Audio bez problémů, jako zdroj nahrávacího signálu, poznala.
- Skvělej zvuk
- Rozumná cena
- Pohodová montáž
- Snadná instalace v origo Raspberry Linuxu (ovladače součástí distra)
- Na Raspberry Pi5 nejde namontovat současně s origo chlazením ani s headrem - překáží kondík na spodku Alla => musí se použít GPIO propojka => už to není tak cool super malá vychytávka.
- Starší kus (~5 let) => na netu jsou instrukce pro RPi3/4 ale nyní jsou ovladače součástí Raspberry Linuxu => trochu hraní
Zvuk z RPi5 je po rozšíření o 5 levlů vejš - rozdíl je obrovskej, zejména na mejch stojanovejch repro. Ty basy jsou nádherný!
Kousek je trochu starší, takže návody na netu vyžadujou trochu kreativity.
Nikde jsem nenašel model pro 3D tisk.
Na 3D tisku krabičky zrovna pracuju, bude na Printables ~konce VII/2025.
Návod na rozchození pod RPi5 bude zhruba ve stejné době, ještě nevím kde bude ke stažení.
Slušná USB zvuková karta za dobrou cenu.
- Jednoduché ovládání
- Sem tam se odpojí
- Provedení
- Funkčnost a propojitelnost v rámci systému StageCONNECT
- Napájecí adaptér součástí balení
- Chybí mikrofonní předzesilovače, vstupy jsou pouze linkové
Produkt jsem chtěl použít jako malý digitální stagebox k Behringer Wing Compact a až při testování jsem zjistil, že není vybaven mikrofonními předzesilovači. Možná bych doporučil více zdůraznit v popisu výrobku. Nakonec jsem jej pro své účely nevyužil a vrátil, ale není to vina přístroje.
Výrobek je skvěle proveden, v řetězci ihned viditelný a plně funkční. Pokud jej někdo využije pro rozšíření linkových vstupů, není mu co vytknout!
- Dostačující základní zvuková karta když na základní desce odejde.
- dobrý
- Je to malinkaté
- Vestavěný (vypínatelný) limiter a kompresor - konec přebuzeným nahrávkám
- Vestavěný ekvalizér
- Veškeré ovládání je softwarové, ani tu hlasitost do sluchátek si nezměníte knoflíkem bez softwaru
- Ten šum/citlivost snad mohl být lepší
- Max 48kHz/16bit
Pro normálního podcastera naprosto dostačující (pokud nemá supertichý SM7b). Pro skutečné profesionály při nahrávání velmi tichých zvuků je to už trochu horší.
funguje
Tento audio rozhraní nabízí vynikající kvalitu zvuku s 24 bity/192 kHz a technologií SteadyClock FS, která zajišťuje nízký jitter pro průzračný zvuk, umožňuje nízkou latenci pod 3 ms pro plynulé monitorování a nahrávání v reálném čase, podporuje až 20 kanálů flexibilních vstupů a výstupů (ADAT, AES/EBU atd.), což umožňuje různé typy práce, disponuje funkcí DURec pro přímé nahrávání na USB bez počítače, což je ideální pro mobilitu a terénní práci, nabízí stabilní ovladače a software TotalMix FX pro výkonné mixování, má odolný design s dlouhodobou podporou, což zajišťuje vysokou spolehlivost, a díky rozšiřitelnosti a odolnosti si udržuje hodnotu i na trhu s použitým zbožím, takže je vhodnou investicí do budoucna, a proto ho vřele doporučuji všem, kteří hledají profesionální kvalitu, stabilitu a mobilitu!
Doporučuji
- funguje